Antonio Kosmat osvojio je prvo i treće mjesto, te postavio dva državna rekorda u Jesolu

Talijanski Jesolo  bio je domaćin petog ovogodišnjeg WPA Grand Prix mitinga koji se održavao od 12. do 14. svibnja. Naš paraatletičar Antonio Kosmat nakon međunarodne klasifikacije zadržava svoju sportsku klasu T/F38 do 2027. godine kada treba ponovo pristupiti medicinskom pregledu.

Prvog dana natjecanja nastupio je u četiri discipline radi klasifikacije, a u dvije je postavio državne rekorde.

Natjecanje u Jesolu počeo je u bacanju koplja u kojem je s 15.23 metara zauzeo ukupno deseto mjesto i postavio svoj osobni rekord. Iduća disciplina bila je skok u dalj, a skokom 4.74 metra postavio je novi hrvatski rekord u kategoriji T38, a zauzeo je, također, ukupno deseto mjesto.

Poslijepodne je trčao 400 metara, a s rezultatom 56.86 sekundi postavio je državni rekord te zauzeo prvo mjesto u kategoriji T38. Također je ostvario i normu za velika međunarodna natjecanja.

Posljednja disciplina u kojoj je natjecao bila je utrka na 100 metara, a dionicu je pretrčao za 12.47 sekundi što mu je donijelo treće mjesto u kategoriji T38.

Antonio je krenuo sa natjecanjem u 9.15 h u bacanju koplja. Nakon tri hica napustio je bacalište i u 10.30 h krenuo na drugu disciplinu skok u dalj. U šestom skoku postavlja državni rekord. Disciplina je završila u 13.15 h. Nakon pauze priprema se za utrku na 400 m u 16.40 h kada postavlja novi državni rekord. Zadnju disciplinu otrčao je u 20.15 h. Iznimno naporan dan za jednog sportaša gdje je pokazao da je dorastao velikim međunarodnim natjecanjima.

Čestitke Antoniu na ostvarenim plasmanima!

Podijelite članak na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Email