T/F 42-44

Profili klase trčanja, skakanja i bacanja za sportaše pogođene nedostatkom udova, oslabljenom PROM-om, oslabljenom snagom mišića ili razlikom u duljini nogu

Opće klase komentara T42 – 47

Ove sportske klase su napisane kako bi se prilagodile sportašima s oštećenom mišićnom snagom (gornji ili donji udovi), oštećenje raspona pokreta (gornji ili donji udovi), razlikom u duljine nogu ili nedostatkom gornjih udova. Sportaši sportske klase T42-T44 imaju oštećenja donjih udova i natječu se bez donjeg uda proteza/proteze.

Ortoza: ortopedski aparat ili uređaj koji se koristi za pomoć u funkcioniranju u udu koji je anatomski netaknut, ali koji ima ometan raspon pokreta, razlike u mišićnoj snazi ​​ili duljini nogu.

Proteza: umjetni uređaj koji zamjenjuje dio tijela koji nedostaje, a koji se može izgubiti zbog traume, bolesti ili urođenih stanja.

Klasa T42

Klasa F42

Ova klasa namijenjena je sportašima koji se natječu bez proteze / proteze s bilateralnim i / ili jednostrukim i iznad ili donjeg udova koljena Oštećenja poput oslabljene mišiće, oštećenja raspona pokreta i nedostatka donjih udova. Poremećaji sportaša za ovu klasu su usporedivi s dvostrukim ili pojedinačnim kroz i iznad amputacije koljena.

Klasa T43

Klasa F43

Ova klasa namijenjena je bilo kojem sportašu koji se natječe bez proteza s bilateralnim oštećenjima ispod koljena, poput oslabljene mišićne snage i ometanog raspona pokreta i, gdje svaki ud posebno ispunjava MIC za:

■ oslabljeni PROM donjeg ekstremiteta (odjeljak 2.1.5.1);

■ Oslabljena snaga mišića donjih udova (odjeljak 2.1.6.1).

■ nedostatak donjih udova (odjeljak 2.1.4.1);

Klasa T44

Klasa F44

Ova klasa namijenjena je bilo kojem sportašu koji se natječe bez proteze s jednim donjim udom ispod koljena. Poremećaji poput oslabljene mišićne snage, poremećenog raspona pokreta i razlike u duljini nogu s oštećenjem donjeg ekstremiteta koji zadovoljava MIC za:

■ oslabljeni PROM donjeg ekstremiteta (odjeljak 2.1.5.1);

■ oslabljena snaga mišića donjih udova (odjeljak 2.1.6.1) ili

■ Razlika u duljini nogu (odjeljak 2.1.7).

■Nedostatak donjih udova (odjeljak 2.1.4.1.).