Antonio Kosmat zaslužio priznanje Grada Samobora

Grad Samobor upriličio je u ponedjeljak 5. prosinca u Gradskoj vijećnici prijem za uspješnog paraatletičara Antonia Kosmata koji je ostvario iznimna sportska postignuća u ovoj godini. S njim u pratnji bila je majka Gordana koja je predsjednica Paraatletskog kluba Samobor i velika podrška njegovoj inspirativno životno – sportskoj priči.

Antonio Kosmat član je Paraatletskog kuba Samobor, a ova je godina za njega bila iznimno uspješna. Uz to što je postavio nove državne rekorde na 100, 200, 800 i 1500 metara, na ovogodišnjem 2. Međunarodnom paraatletskom mitingu „Zageb Open“ na kojem je sudjelovalo više od 100 parasportaša iz Hrvatske i inozemstva, na 100 metara osvojio je zlatnu medalju i po treći put u ovoj godini potvrdio normu za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Parizu 2023. godine s rezultatom 12,42 sekunde. Na 400 metara Antonio je također bio najbolji. Osvojio je zlato i normu za Svjetsko prvenstvo na 400 metara produženog sprinta. 

„Na ponos ste svima nama i velik ste nam uzor. Pokažite kako se uspješno nositi s problemima i iz njih izaći bolji i uspješniji čovjek i pritom i vrhunski sportaš. Iznimno sam ponosna što predstavljate naš grad i zemlju na brojnim natjecanjima u paraatletici te Želim vam puno uspjeha i što bolji rezultat u budućnosti. Iznimni pojedinci poput Antonije redefiniraju granice mogućnosti, osnažujući i potičući druge da budu aktivni i sudjeluju u sportu te pokazuju da je različitost snaga. Ljudi poput vas Antonio izazivaju stereotipe, ruše društvene prepreke. Čine sve nas boljim ljudima, a naš grad kvalitetnijom sredinom. Čestitam Vam na svemu što činite!“ – poručila je gradonačelnica Petra Škrobot mladom uspješnom sportašu.

Čestitkama su se pridružili i zamjenik gradonačelnice Petar Burić i privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Ivan Silvio Žugaj poželjevši Antoniju da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Parizu. 

U ime Samoborskog športskog saveza Antoniju je čestitala sve najbolje u daljnjoj sportskoj karijeri zaželjela tajnica Nika Fleiss. Naglasila je kako Antonio ima veliko srce, puno volje i da je uistinu lijepo vidjeti da se pronašao u sportu. „Kao Savez ćemo biti na raspolaganju Antoniju da mu pomognemo oko odlaska na velika natjecanja, a za tu su svrhu povećana i sredstva u sportu“ – naglasila je Nika Fleiss te je Antoniju poželjela puno uspjeha i zdravlja.

Antonio Kosmat zahvalio je Gradu Samoboru i Samoborskom športskom savezu na podršci. Naglasio je kako mu ta podrška puno znači da ga motivira da se još više trudi i bude bolji, jer trud i rad donose rezultate.

Gradu i Savezu na prijemu i tome što su prepoznali Antonijev uspjeh zahvalila je mama Gordana rekavši kako to puno znači za njegov daljnji razvoj i budućnost. 

Izvor: Grad Samobor

Podijelite članak na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Email