Druga psihodidaktička edukacija trenera

Dana 13.siječnja 2023. u prostorijama centra za mlade „Bunker“ u Samoboru održana je druga psihodidaktička edukacija trenera iz područja rada s osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta udruge AKOSIS te razvoj atletike osoba s invaliditetom“ na kojoj je sudjelovalo 10 polaznika.

Kroz edukaciju treneri su prošli teme: senzibiliziranje zajednice na potrebe osoba s invaliditetom, poticanje na sportske i rekreativne aktivnosti OSI, skrb o osobama s invaliditetom u RH – načelo humanističkog pristupa, načelo održivog društvenog razvoja i prava osoba s invaliditetom.

Za senzibiliziranje zajednice na potrebe osoba s invaliditetom te za poticanje osoba s invaliditetom na sportske i rekreativne aktivnosti, treneri su istraživali moguće promidžbene i marketinške kanale koje im se trenutno čine mogući te kako iskoristiti međusobna poznanstva da ostvare sinergiju i zajednički uspjeh u promociji i senzibiliziranju javnosti. Kroz temu prava osoba s invaliditetom u sportu, razradili su materijalne uvjete, metodički pristup osobama s invaliditetom te pedagoški pristup.

U sljedećoj radionici posvetiti ćemo se osobama s Downovim sindromom.

Podijelite članak na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Email