Održana akcija “Dođi, vidi, isprobaj”

Paraatletski klub Samobor približio je para atletiku svojim posjetiteljima građanske akcije “Dođi, vidi, isprobaj” koja se je održala 18. rujna 2022. godine kada su održane utrke u formuli (sportska invalidska kolica), trčanje s povezom na očima ili sa povezom ruke, bacao se i vortex iz sjedećeg položaja, igrale štafetne igre sa loptom. Akciju su podržali dopredsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije gos. Viktor Jozić i tajnica Samoborskog sportskog saveza Nika Flajs, te slabovidni parasportaš Josip Tonžetić.

Građanska akcija je dio projekta Paraatletskog kluba Samobora, kojim podižemo svijest javnosti o poteškoćama djece i mladih s invaliditetom, a za koji smo dobili i financijsku podršku Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Posjetitelj su mogli na vlastitom primjeru vidjeti da su predrasude prema para atletici nepotrebne i da su mladi para atletičari sjajan putokaz za sve s invaliditetom, kako da postanu ravnopravni članovi u društvu. Sudeći po reakcijama posjetitelja i njihove djece naši para atletičari dobili su nove prijatelje i osvijestili ih da ih prihvaćaju kao sebi ravne što je bio glavni cilj Paraatletskog kluba Samobor.

Zahvaljujemo se roditeljima i djeci što su došli i podržali nas, te jedno veliko hvala volonterima koji su sudjelovali na samoj akciji.


Podijelite članak na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Email