WPA Grand Prix Dubai 2024.

Završen je prvi ovosezonski WPA Grand Prix miting održan u Dubaiju od 13. do 15. veljače. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prvi dan natjecanja, ponedjeljak 12. veljače, bio je otkazan, a potom i kreirana potpuno nova satnica natjecanja. Na mitingu u Dubaiju natjecalo je ukupno 573 paraatletičara iz 71 države među kojima je bilo i Samoborski paraatletičar Antonio Kosmat

Zbog loših vremenski uvjeta, obilne kiše koja je poplavila ulice, pa tako i atletski stadion, natjecanje koje je trebalo biti 12. veljače bilo je odgođeno. Zbog uvjeta na stadionu parasportaši nisu mogli koristiti terene za treninge sve do dana utrke te nisu mogli isprobati tartan stazu koja ima drugačiju strukturu nego tartan staze u Hrvatskoj.

Samoborski paraatletičar Antonio prvog dana natjecanja, 13. veljače zauzeo je treće mjesto u utrci na 400m T38 sa rezultatom 59.46 sek. Antonio se natjecao i u utrci na 1500m T37-38 gdje je trećeg dana natjecanja 15. veljače zauzeo šesto mjesto sa rezultatom  5:43.65.

Rezultati su nešto slabiji od očekivanog, ali vlaga i sparina, te nemogućnost treninga zbog loših vremenskih uvjeta na stazi, te razlika u vremenskoj zoni odrazila se je i na rezultate. Iduće natjecanje je 10. ožujka u Zagrebu “Pojedinačno paraatletsko prvenstvo Hrvatske u dvorani”.

PHOTO BY LOC WPA GRAND PRIX DUBAI 2024.

Podijelite članak na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Email